Silikontamponger

SICATECH är en världsledande tillverkare av silikontamponger och tillhör de erkänt bästa på marknaden och har utvärderats och används av Sveriges största tryckerier.

Vårt sortiment omfattar ett stort antal olika standardmodeller. Vi har kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig att välja den optimala formen och hårdheten för din applikation. Om vi inte har den rätta modellen, så tillverkar vi den!

Levereras i fem standardhårdheter, 2 Shore A (extra mjuk), 5 Shore A (mjuk), 10 Shore A (medium), 15 Shore A (mediumhård), 18 Shore A (hård) eller i valfri hårdhet mellan 0-30 Shore A.

Standard levereras silikontampongerna med trä- eller aluminiumsockel med M6 infästning (vissa modeller med M5 infästning).

Vi tillverkar också silikontamponger med insatser och håligheter. Kontakta oss, så hjälper vi Dig att få fram rätt modell.


Sicatech magnetfäste

Magnetiskt snabbfäste gör det enkelt och snabbt att byta silikontampong med bibehållen fixering, (bra vid användning av flera silikontamponger vid skiftning för vila då det är ytterst viktigt med samma fixering). Snabbfästet kan också kombineras med vårt kundanpassade klickfäste där silikontampongen gjuts direkt på stålsockeln.

Sicatech magnetfäste – PDF


Sicatech klickfäste

Förutom standardsocklar och magnetiskt snabbfäste har vi ett klickfäste där silikontampongen gjuts direkt på stålsockeln (kundanpassas) vilket gör det mycket enkelt att byta silikontampong på några sekunder utan något skruvmontage eller inställning och därmed ett minimum av driftstopp. Klickfästsystemet omfattar även anpassat emballage för leverans av silikontamponger och retursocklar.

Sicatech klickfäste – PDF