Tillbehör


SICATECH tillhandahåller förutom klichéer, silikontamponger och tryckfärger ett brett program av maskintillbehör och förbrukningsmaterial som förbättrar och förenklar arbetet.


Sicatech maskintillbehör

Vi tillhandahåller ett flertal maskintillbehör till Sicatech tampong- tryckmaskiner såsom färgkoppar, knivringar, tamponghållare, klichéhållare, koordinatbord m.m.

Sicatech maskintillbehör – PDF


Färgkoppar

En av de viktigaste komponenten för att uppnå en högkvalitets tampongtryck är färgkoppen. Vi tillverkar färgkoppar maskinanpassade till de flesta tryckmaskinerna på marknaden, oftast med ett bättre utförande. Exempel: Tampoprint, Tecaprint, Tosh, Morlock, Kent med flera.

Färgkoppar – PDF


Sicatech färgkoppar

Förutom maskinanpassade färgkoppar har SICATECH utvecklat en egen serie färgkoppar med kapslade magneter runt knivkanten. Denna serier av färgkoppar är mycket enklare att rengöra och kan monteras och anpassas till alla maskiner på marknaden.

Sicatech färgkoppar – PDF


Knivringar

Vårt sortiment av knivringar omfattar både keramiskaknivringar och hårdmetallknivringar anpassande för det flesta maskinfabrikat såsom Tampoprint, Tecaprint med flera.

Knivringar – PDF


Sicatech färgkoppsystem A

SICATECH färgkoppsystem A omfattar maskindelar för ombyggnad av ACP tryckmaskiner från 120 mm till 86 mm färgkopp, färgkoppsadapter passar 118 mm kloinfästning. Magnetfäste passande SICATECH fästplatta, kan också kombineras med vårt kundanpassade klickfäste där silikontampongen gjuts direkt på stålsockeln.

Sicatech fargkoppsystem A – PDF


Viscomix™ - automatisk färgviskositetsutrustning

En tryckfärg kan självklart inte levereras tryckfärdig, förtunning måste alltid tillsättas efter rådande produktionsbetingelser och återförtunnas/justeras under produktionen.

Färgens viskositet är helt avgörande för tryckresultatet och för minimering av produktionsstörningar. Lösningsmedlet i tryckfärgen avdunstar/förångas av värme och ventilation även av friktionsvärmen från tryckfärgen och färgkoppen under tryckning. Viscomix™ mäter kontinuerligt färgviskositeten och doserar och blandar förtunning efter valt viskositetsvärde. Även vid användning av 2-komponentsfärger förlängs användningstiden av tryckfärgen. Viscomix™ finns som tillval till våra tryckmaskiner och rekommenderas till långa tryckserier.

Viscomix – PDF


Färgblandnings- och rengöringstillbehör

Vårt sortiment omfattar färgblandningsburkar, färgblandningspinnar, pipflaskor, PMS och RAL färgkartor m.m. Även kompletta färgblandnings- och thinnertvättskåp.

Färgblandning- och rengöringstillbehör – PDF


Rengöringstejp

Vi tillhandahåller de vanligaste typerna och dimensionerna av rengöringstejper, vi hjälper även till att ta fram andra bredder och längder allt efter ert behov.

Rengöringstejp – PDF


Sicatech magnetfäste

Magnetiskt snabbfäste gör det enkelt och snabbt att byta silikontampong med bibehållen fixering, (bra vid användning av flera silikontamponger vid skiftning för vila då det är ytterst viktigt med samma fixering). Snabbfästet kan också kombineras med vårt kundanpassade klickfäste där silikontampongen gjuts direkt på stålsockeln.

Sicatech magnetfäste – PDF


Sicatech klickfäste

Förutom standardsocklar och magnetiskt snabbfäste har vi ett klickfäste där silikontampongen gjuts direkt på stålsockeln (kundanpassas) vilket gör det mycket enkelt att byta silikontampong på några sekunder utan något skruvmontage eller inställning och därmed ett minimum av driftstopp. Klickfästsystemet omfattar även anpassat emballage för leverans av silikontamponger och retursocklar.

Sicatech klickfäste – PDF


Film och reprotillbehör

Vi har lång erfarenhet av att utforma olika produktmärken och hjälper gärna till vid framtagning av original och filmframställning. I vår atelje kan vi utföra alla sorters arbeten, från sättning av text till framställning av komplicerade original. Vi tillhandahåller också laserprintfilm för användarens egentillverkning av klichéer.

Film och reprotillbehör – PDF